Twinkle | Digital Commerce

‘Tell Sell te koop om herpositionering’

2017-05-28
1472828
  • [nieuws]
  • 1:05

Voormalig homeshopping-bedrijf Tell Sell staat te koop. Na 25 jaar op een Amerikaanse wijze producten als de vis ‘Boogy Bass’ en de ketting Biostabiel 2000 aan de man te hebben gebracht, verkoopt eigenaar Bianca Damas ‘één van de eerste webshops van Nederland’.

De verkoop verloopt via Webshopovername.nl: ‘Damas verkoopt alle activiteiten van Tell Sell, dus naast de webshop bijvoorbeeld ook de merkrechten’, aldus Sander Scholten aan Twinkle. Tell Sell heeft sinds 1996 een webshop, waarin naast de reguliere producten ook dagdeals staan. In 2014 verschoof de focus van winkelen via de televisie ('It's Amazing!') naar dit online shoppingkanaal.

Lachspier
‘Ik zal de beginperiode nooit vergeten’, aldus oprichtster Louise Mulder in een persbericht. ‘Ik dacht dat “het Amerikaanse” in het nuchtere Nederland niet zou werken, maar probeerde het toch. Er kwamen dezelfde dag nog 250 orders binnen. De formule werkte gewoon; soms op de lachspier of zelfs op de irritatiespier. Het zou mooi zijn om de volgende eigenaar de naam Tell Sell anno 2017 opnieuw te zien positioneren.’

Dit wordt dan voor het eerst iemand buiten de familie, aangezien Bianca Damas Tell Sell van haar moeder Louise overnam.