Twinkle | Digital Commerce

Google breidt bezorgdienst uit onder nieuwe naam

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:42

Google heeft een aantal veranderingen doorgevoerd aan Google Shopping Express. De snelle bezorgservice van de zoekgigant heet nu kortweg Google Express. Gebruikers kunnen voortaan een abonnement nemen op leveringen uit fysieke winkels.

Dat heeft Google laten weten in een officiële blog-posting. De naamsverkorting is volgens Google het gevolg van de manier waarop gebruikers de bezorgdienst vaak al aanduidden. ‘And we love it.’ Ook de huisstijl is iets aangepast (zie foto).

Drie nieuwe steden
Gisteren ging Google Express van start in Boston, Chicago en Washington D.C., na een eerdere introductie in San Francisco en andere delen van Californië en op Manhattan. Inmiddels kunnen 7 miljoen Amerikanen gebruik maken van same day delivery. Next day delivery is voor een grotere groep van 12 miljoen Amerikanen beschikbaar.

Bekende retailnamen
Google laat weten dat het de afgelopen maanden 16 nieuwe merchants heeft toegevoegd aan het bezorgportfolio, waaronder bekende Amerikaanse retailnamen als Barnes & Noble, 1-800-Flowers, Nine West, PetSmart en Sports Authority. Voor het eerst kunnen inwoners van San Fransisco en omgeving ook alcohol laten bezorgen als ze minimaal 21 jaar oud zijn. ‘Cheers (and please drink responsibly)!’, schrijft Google.

Abonnementen en losse prijzen
Google heeft ook een tariefplan gemaakt voor zijn Express-dienst, die producten in de eerste fase kosteloos oppikte in fysieke winkels en afleverde bij de klant. Gebruikers kunnen nu ofwel abonnee worden, waarvoor ze 10 dollar per maand of 95 dollar per jaar betalen, ofwel 4,99 dollar per bezorging betalen. De productprijzen zelf liggen niet hoger, anders dan bij bijvoorbeeld de boodschappendiensten van Uber en Rocket Internet het geval is. Google Express kent een besteldrempel van 15 dollar.

Amazon Prime
Met een jaartarief van 95 dollar is Google Express 4 dollar goedkoper dan Amazon Prime, het bezorgabonnement van de grootste online retailer ter wereld. Sinds kort beloont Amazon klanten die anderen aandragen als nieuwe abonnee met 5 euro shoptegoed.

Lees ook: