Twinkle | Digital Commerce

Eerste e-fulfilment hackathon ter ere van 'hotspot Midden-Limburg'

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Midden-Limburg is de hotspot voor e-fulfilment, is de boodschap van elf bedrijven en kennisinstellingen uit die regio. Ze bundelden hun krachten om de aandacht op Midden-Limburg te vestigen en organiseerden Nederlands eerste e-fulfilment hackathon.

Het evenement vindt plaats op 31 maart, waar professionals en studenten twaalf uur lang werken aan 'cases op het gebied van logistiek, ICT, duurzaamheid en e-fulfilment om creatieve, innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het regionale bedrijfsleven.' Onder meer vidaXL neemt deel aan de 'e-fulfilment hub', zoals de organisatie gedoopt is.

Alibaba in Weert
Dat de regio Midden-Limburg een geschikte locatie is voor e-fulfilment, ontdekte ook Chinese online grootmacht Alibaba vorig jaar. De e-retailer zou zijn oog hebben laten vallen op een bedrijventerrein in het Limburgse Weert, waar misschien een distributiecentrum komt. In 2014 scoorde Zuid-Nederland een vierde plaats in internationaal onderzoek van PwC naar de beste locaties voor e-fulfilmentcentra.

'Grootste dc in Nederland'
Niet alleen Weert is in trek op e-commerce gebied, ook Venlo vormt het toneel voor e-fulfilment. VidaXL bouwt er momenteel aan een nieuw distributiecentrum dat, naar eigen zeggen, het 'grootste van Nederland' gaat worden. Het nieuwe dc krijgt 100.000 vierkante meter vloeroppervlak.