Twinkle | Digital Commerce

Coolblue gekroond: ‘Beste Webwinkel van Nederland’

2018-01-04
180101
  • [nieuws]
  • 1:39

Coolblue mag zich weer de beste webwinkel van Nederland noemen. De elektronicashop kreeg vanavond de Shopping Award Worldline Beste Webwinkel in handen tijdens het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

Na de eer vorig jaar te hebben overgedragen aan Bol.com, heeft Coolblue de titel van Neerlands beste webshop weer in handen. De prijs ging ook in 2013 en 2012 naar de Rotterdammers.

Klantreisbureau
De jury vindt dat Coolblue een ‘enorme omzet- en personeelsgroei koppelt aan een focus op finesses en daarmee aan tevreden klanten en winst. Het “klantreisbureau” introduceerde in 2016 met bewezen succes zijn eigen tweemansvervoersdienst onder de naam CoolblueBezorgt, waarmee de klantcirkel rond is. Bovendien slaagt Coolblue erin die meerwaarde goed over het voetlicht te brengen. Het bedrijf werkt op een indrukwekkende manier samen met leveranciers, waaronder op het gebied van content met Apple. De jury tekent aan dat Coolblue personalisatiestappen kan zetten om nog meer glimlachen op de gezichten van klanten te toveren.’

Prijzenregen
Host Jan Joost van Gangelen reikte daarnaast nóg vijf Excellence Awards, de DHL Cross-border Award, elf Publieksprijzen XL en de Shopping Award Game Changer uit. Ook was er aandacht voor de Lightspeed Ecommerce50, de lijst met de vijftig snelst groeiende webwinkels van ons land.

Excellence Awards
De Shopping Excellence Awards zijn vakprijzen waarvoor Nederlandse online en omnichannel retailers met een jaaromzet van 4 miljoen euro of meer zich aanmelden op basis van een case-inzending. De awards belonen de algemene kwaliteit van de online activiteiten, de integratie van de diverse digitale kanalen die online- en offline gebruikt worden en de digitale stap voorwaarts die de retailer het afgelopen jaar heeft gezet, zo meldt de Stichting Nationale Shopping Awards.

De winnaars van de andere Excellence Awards zijn:

Fashion & Lifestyle        
Omoda Schoenen          

Financiële Dienstverlening        
Independer.nl                  

PayPal Levensmiddelen & Persoonlijke verzorging        
AH.nl                                   

Kieskeurig.nl Consumer Electronics       
Coolblue                            

Travel   
TUI Nederland