Twinkle | Digital Commerce

Bezorgrobot Domino's op Amsterdamse stoepen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

Binnenkort zien Amsterdammers zelfstandig rijdende bezorgrobots van Domino's door de straten rollen. Domino's, dat een partnerschap sluit met leverancier Starship Technologies, gaat in heel Europa bezorgen met robots en start in geselecteerde Nederlandse en Duitse steden.

Starship Techologies en Domino's hebben hun samenwerkingsverband zojuist bekendgemaakt. Het is dit keer géén 1 april-grap, zoals vorig jaar: de robots gaan bezorgen in een straal van één tot anderhalve kilomoter rondom Domino's-vestigingen. Een BNR-verslaggever die een voorproefje kreeg, beschrijft de elektrische bezorger als 'een zeswielig apparaat dat qua formaat het midden houdt tussen een ijskast en een stofzuiger.'

Domino's Robotic Unit
De Amsterdamse bezorgbots zijn onderdeel van Domino's Robotic Unit-programma (DRU), dat de bezorging van pizza's door robots en drones ontwikkelt. 'De robots zijn een aanvulling op onze bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes,  scooters en auto’s. Hiermee zorgen we dat onze klanten altijd een warme, versgemaakte pizza kunnen laten bezorgen, waar ze ook zijn,' zegt André ten Wolde, ceo Domino’s Nederland en België in een persbericht.

Live pizza tracker
Voor online bestellers introduceerde Domino's de live pizza tracker; via een GPS-systeem waarmee bezorgers zijn uitgerust, kunnen klanten hun pizza via site of app  live volgen. Domino's toonde al de live status van bereiding van orders, maar laat sinds afgelopen week ook de route van keuken tot voordeur zien voor alle Nederlandse klanten.

Legaal in Amerikaanse staat
De Amerikaanse staat Virginia nam begin deze maand de eerste wet aan met betrekking tot bezorgrobots en liet juridisch vastleggen dat de wagentjes zelf met pakketten op de stoep mogen rijden met een beperkte snelheid en toezicht op afstand.