Twinkle | Digital Commerce

Lidl trekt stekker uit proef met afhaalpunt

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Lidl zet een streep door de komst van een Berlijns afhaalpunt voor online orders. De discounter schuift het project, dat 'Lidl Express' zou gaan heten, aan de kant om zich op de ontwikkeling van zijn internationale webshops te kunnen richten.

Het gesneuvelde plan omvatte een minisupermarkt met versproducten, waar Berlijners hun internetbestellingen konden oppikken. Speciale Express-kassa's evenaarden de snelle check-out die ook Amazon realiseert in zijn Amazon Go-formule. Waar Lidl het laat afweten, zet Amazon door op de Berlijnse markt: in april komt daar boodschappenservice Fresh beschikbaar.

Wissel aan de top
De verandering van koers komt een week na het plotselinge aftreden van Lidls CEO Sven Seidel, die het bedrijf na bijna drie jaar verlaat wegens een verschil van inzicht in strategie met de Schwarz Groep. Zijn voorganger vertrok om dezelfde reden.

Online uitbreiden
Lidls strategie om zijn positie in internationale e-commerce te verstevigen, vertaalt zich onder meer naar de bouw van een distributiecentrum in Nederland. Volgend jaar verzendt Lidl internetorders vanuit zijn nieuwe dc in Roosendaal; niet alleen naar Nederlanders, maar in de toekomst mogelijk ook naar andere Europese landen, meldde een woordvoerster aan Twinkle.