Twinkle | Digital Commerce

Airbnb integreert restaurantoptie in app

2017-05-28
24081354
  • [nieuws]
  • 0:59

Airbnb heeft het bedrijf achter de mobiele applicatie Resy gekocht om zich verder te richten op de totale reisbeleving van klanten. De twee ondernemingen werkten al samen in Trips, het platform waar reizigers tickets en excursies boeken en restaurants reserveren.

Resy wordt binnenkort in de Airbnb-app geïntegreerd, naast de eigen applicatie die blijft bestaan. De overnameprooi neemt meer dan duizend restaurants in vijftig verschillende steden mee naar zijn nieuwe eigenaar.

Concurrerende markt
Met Airbnb als moederbedrijf heeft Resy een sterke bontgenoot in de strijd om het marktleiderschap in de restaurantbranche. De onderneming concurreert met het (nu nog) veel grotere OpenTable, Reserve en SeatMe – onderdeel van Yelp.

Groeigeld
Naast de overname door Airbnb krijgt Resy groeigeld van een drietal investeerders om uit te breiden naar twintig nieuwe markten en de software verder te ontwikkelen. Het drie jaar oude bedrijf ontving al 2 miljoen dollar als extra zakcentje bij de lancering. Ter vergelijking: Airbnb ontving in zijn negenjarig bestaan in totaal 3 miljard dollar en is 30 miljard dollar waard.