Twinkle | Digital Commerce

Frank about tea: eerlijk over thee

2017-05-27
180101
  • 1:35

Elke maand verse groene of zwarte thee thuisbezorgd. Waarbij je kunt zien waar de thee vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en door wie. Subscription commerce van Frank about tea.


Tekst: Danielle Scheffer

De drang naar duurzaam en sociaal ondernemen bracht David Kellerman en Valerie Hirschhauser ertoe een eerlijk bedrijf in thee op te zetten. Drie maanden veldonderzoek in Afrika leerde hen dat de huidige keten oude thee levert, waarbij boer en fabriek te weinig verdienen.

Kellerman: ‘Met Frank about tea lossen we beide problemen op. We houden de keten kort door de inkoper, veiling, groothandel, multinational en supermarkt over te slaan. We kopen direct in bij de fabriek. Zo krijgen de producenten een premium prijs en onze klanten betere kwaliteit, echt verse thee.’ Want in de traditionele keten duurt het wel een halfjaar voor de thee van de plantage in de supermarktschappen ligt, weet de ondernemer. Via Frankabouttea.com is de thee al drie weken na de pluk bij de klant. De webshop verkoopt de thee in abonnementsvorm: elke maand valt een envelop met verse thee bij de klant in de brievenbus.

Kellerman en Hirschhauser zijn fulltime bezig met hun onderneming die inmiddels bestaat uit vijf man. Om de kwaliteit te waarborgen en het product goed te leren kennen, doen ze voorlopig nog alles zelf: van inkoop tot verpakken en versturen.

Voor conversieverhoging en naamsbekendheid zet Kellerman vooral datagedreven marketing in: ‘We analyseren alle posts en online content op performance zodat we ze kunnen optimaliseren. Daarnaast voeren we campagne op social media, werken we samen met bloggers die schrijven over sustainability en health, en maken we gebruik van free publicity.’

Verder wil hij voor de toekomst via een crowdfundingscampagne op Seedrs extra kapitaal verzamelen om de onderneming verder uit te bouwen en een eigen verwerkingsfaciliteit opzetten in Oost-Afrika om de eerlijke productie te kunnen garanderen.


Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 10-2016.