Twinkle | Digital Commerce

Amazon overweegt internetpakket bij Prime

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon heeft plannen om bij zijn Prime-abonnement in Europa een internetpakket aan te bieden. Het bedrijf mikt op een bundeling tussen breedbandinternet en zijn Prime-videostreamingdienst. Daarmee zou het bedrijf een geduchte concurrent van providers worden.

Een bron binnen Amazon onthulde het voornemen aan The Information. Het Prime-abonnement was van origine een jaarlijkse afkoop van de bezorgkosten, maar Amazon introduceert regelmatig nieuwe diensten als extraatje voor de abonnee. Zo kreeg deze al toegang tot de omvangrijke catalogus van e-books, is er een Prime Videodienst en zelfs een Prime Day met exclusieve kortingen.

Lock-in
Met allerlei extra services probeert Amazon de klant zoveel mogelijk binnenshuis te houden. De combinatie van diensten en het afleverabonnement maakt het aantrekkelijk voor consumenten om Amazon als one stop shop te gebruiken.

Nederland
Het Prime-abonnement is nog niet beschikbaar in Nederland. Amazon heeft echter onlangs zijn website vertaald naar het Nederlands, waardoor een mogelijke introductie van Prime dichterbij is gekomen.