Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert online videotheek in Nederland

2020-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Pathé Thuis krijgt er een concurrent bij. Amazon verhuurt namelijk in Nederland vanaf vandaag ook losse films via Prime Video.

Amazon lanceerde in Nederland eerder al een abonnementsdienst onder Prime Video, die vergelijkbaar is met Netflix. Nu komt daar een streamingsdienst bij, waarbij klanten nieuwe films kunnen huren of kopen en ze vervolgens streamen via het web of met de Prime Video-app op smart-tv’s, Android-apparaten, spelcomputers en de Amazon Fire TV Stick. Dat schrijft Bright.nl. Met de nieuwe online videotheek gaat de webreus de concurrentie aan met Pathé Thuis en de filmdiensten van Apple en Google.

De Prime Video Store bevat in Nederland films van onder meer Disney, Warner Bros, Universal, Sony, Paramount, Lionsgate, Dutch FilmWorks, WW Entertainment en Belga Film. Sommige nieuwe films zijn alleen te koop, waarna gebruikers ze onbeperkt kunnen kijken. Een gehuurde film moet binnen 30 dagen worden gestart, waarna er 48 uur is om de film af te kijken.

Amazon lanceerde de abonnementsdienst eerder al in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. Onlangs werd het ook geïntroduceerd in Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Australië en Mexico.