Twinkle | Digital Commerce

Gratis zelfde dag boodschappen ophalen bij Walmart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Walmart zet in de VS pilots in gang met 'convenience stores', speciale ophaalpunten waarbij klanten hun online bestelde boodschappen gratis en nog dezelfde dag in de auto geladen krijgen door medewerkers van Walmart.

Bij de ophaalpunten, genaamd Walmart Pickup and Fuel, kan ook getankt worden en zijn alledaagse artikelen als brood, melk en eieren verkrijgbaar. Wie vóór 13:00 uur online bestelt bij Walmart, kan zijn boodschappen na 17:00 uur komen halen. Het project zit nog in de testfase en loopt in Huntsville en Thornton.

Winkelconcept
Amazon startte onlangs ook met kleine supermarkten en is al langer bezig met het testen van drive throughs. Daar kunnen klanten, indien gewenst nog dezelfde dag, hun boodschappen in de auto laten laden.

Concurrent
Volgens Business Insider maakt Walmart zichzelf met zijn nieuwe pilot een geduchte concurrent voor het soortgelijke click-and-collect concept van Amazon en de Amerikaanse supermarktketen Kroger, die een tarief rekent voor zijn pick-up service voor online boodschappen.