Twinkle | Digital Commerce

Amazon geeft Prime-leden korting in eigen boekwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon hanteert andere prijzen voor Prime-leden in zijn fysieke boekwinkels dan voor consumenten die geen lidmaatschap hebben. Prime-klanten betalen dezelfde prijs als op Amazon.com, terwijl anderen de adviesprijs neerleggen.

Het is nu een jaar geleden dat Amazon zijn eerste boekwinkel opende in thuishaven Seattle, waarna er meerdere volgden in andere Amerikaanse steden. In de vestiging zijn naast boeken ook mobiele apparaten (Kindle en Echo) van de retailer te vinden. Deze kosten wel evenveel voor zowel Prime-leden als ‘gewone’ klanten.

Foto: Geekwire

6 tot 40 procent
De boeken kunnen gescand worden bij een kiosk in de winkel, waar direct de prijs te vinden is. Volgens Geekwire varieert de korting die Prime-leden krijgen van 6 procent tot 40 procent per boek. Klanten kunnen een dertig dagen durend proefabonnement op Prime afsluiten bij de kassa om meteen van de korting te profiteren.

Maandabonnement
Amazon Prime is niet langer een jaarabonnement van 99 dollar. Sinds kort kunnen consumenten ook maandelijks lid worden voor 10,99 dollar om toegang te krijgen tot Amazon’s diensten op het gebied van verzending, muziek en video. Amazon probeert zo de drempel lager te maken voor klanten die tijdens het holiday shopping season bij de pure player kopen.