Twinkle | Digital Commerce

Boodschappen Ahold Delhaize te bestellen via Amazon

2017-07-14
19631104
  • 1:09

Ahold Delhaize is nu de gehele week bij Amerikanen in de keuken ‘aanwezig’ via Amazon’s Echo. Dochteronderneming Peapod heeft zich bij de virtuele assistent aangesloten om klanten altijd van dienst te kunnen zijn: ‘Alexa, ask Peapod to add olive oil to my cart’.

Peapod ziet de samenwerking met Echo als een ‘natuurlijke stap’ in zijn strategie om in meer innovaties voor de connected shopper te investeren. Het bedrijfs VP of Product geeft aan dat het vooral van belang is om altijd beschikbaar te zijn voor de consument.

Bestellen wanneer het uitkomt

‘Wij zien dat klanten ons meerdere keren per week bezoeken’, vertelt zij in een persbericht. ‘Het mooie van online boodschappen doen is dat je kunt bestellen wanneer je je herinnert dat je iets op je lijstje moet zetten. Nu kunnen klanten producten met stemcommando door Alexa in de winkelwagen laten leggen, of het bestellen via onze desktopsite of mobiele app.’

Ook verswaren

Peapod heeft zijn gehele assortiment geïntegreerd in Echo. Dat betekent dus ook dat consumenten verse producten als melk en vlees kunnen bestellen. Daarnaast zijn kant-en-klaarmaaltijden en meal kits beschikbaar.

Lees ook:
- Albert Heijn wil kassaloze supermarkt (6-7-2017)
- Amazon koopt Whole Foods in grootste transactie ooit (16-6-2017)