Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt Britse boodschappen binnen uur

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Klanten van de Britse supermarktketen Morrisons die in Londen of Hertfordshire wonen, kunnen vanaf nu hun boodschappen binnen een uur laten bezorgen door Amazon. Het Amerikaanse bedrijf pikt de boodschappen op in de winkel.

De nieuwe boodschappenservice van Amazon is alleen beschikbaar voor klanten met een Prime Now-abonnement. Inwoners van Londen en Hertfordshire die binnen een uur hun boodschappen op de stoep willen ontvangen, betalen daar zeven pond voor. Amazon bezorgt echter gratis voor mensen met wat meer geduld, in tijdvakken van twee uur.

Ocado
De Britse online supermarkt Ocado zag zijn beursaandeel na de aankondiging met meer dan zes procent kelderen. Sinds Morrisons in 2014 startte met een online boodschappenservice, verzorgt Ocado het distributienetwerk en de IT-werkzaamheden voor de supermarktketen. Afgelopen februari kondigde Amazon echter ook een samenwerking met Morrisons aan. Die wordt nu geïntensiveerd.

Amazon-supers
In eigen land bouwt Amazon ondertussen aan een eigen fysieke supermarkt. In thuisstad Seattle wordt de laatste hand gelegd aan de eerste Amazon pick up store. Het Duitse E-tailment maakte een foto-impressie van de winkel, waar nog aan gebouwd wordt.