Maandag 29 februari 2016

1418 keer gelezenNu reageren

Amazon sluit pact met grote Britse supermarkt

Amazon sluit pact met grote Britse supermarkt

Voor het eerst begint een grote Europese supermarktketen met de verkoop van boodschappen op Amazon. Morrisons, behorend tot de Britse ‘big four’, gaat honderden artikelen aan de man brengen via Amazon Prime Now en Amazon Pantry.

Aan de hand van Ocado begon Morrisons pas twee jaar geleden met online verkoop, als laatste van de grote Britse supermarktketens. De samenwerking met de websupermarkt wordt de komende periode uitgebreid, is de bedoeling. Dan moet ook het online bezorgterrein groter worden.

In zee met Amazon
Ondertussen probeert Morrisons zijn webverkopen te stuwen door een deal met een nog grotere partner: Amazon. Volgens ceo David Potts worden Morrisons’ expertise in verswaren en Amazon’s online en logistieke capaciteiten nu gebundeld. Hij spreekt van een ‘low risk and capital light wholesale supply arrangement’.

Prime Now en Pantry
Amazon introduceerde Prime Now vorig voorjaar voor het eerst buiten zijn Amerikaanse thuismarkt, in Londen. Later werd de one hour delivery service onder andere al uitgerold naar de Britse steden Birmingham, Newcastle, Manchester en Liverpool. Ook Amazon Pantry ging vorig jaar van start in de UK. Onder die vlag kunnen Prime-leden dozen met dagelijkse benodigdheden als toiletpapier en hondenbrokken bestellen en thuis laten komen. Dankzij Morrisons kan Amazon nu ook verswaren toevoegen aan de dozen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Klantcontactkanalen (Klantcontact)
- Cross-channel (Multichannel)
- Pakketverzending (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Amazon sluit pact met grote Britse supermarkt

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.