Twinkle | Digital Commerce

Google maakt aparte mobiele zoekindex sneller

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Google werkt aan een aparte index voor mobiele zoekresultaten. Deze moet de primaire, snelste en meest up-to-date index worden van de zoekmachine. De desktopvariant blijft bestaan, maar zal een meer ondergeschoven kindje worden.

Waar Google nu nog één zoekindex heeft, zullen er binnenkort twee aparte weergaves gebruikt worden. De desktopversie van Google zal er anders uitzien dan wanneer Google op mobiel gebruikt wordt. Zoekresultaten op mobiele devices worden actueler en sneller geladen dan in de desktop-index, meldt Search Engine Land.

Mobiel als uitgangspunt
Dat de zoekmachine mobiele zoekresultaten steeds meer als uitgangspunt gaat nemen, blijkt ook uit het voortaan weglaten van het label 'mobielvriendelijk'. Inmiddels is zo'n 85 procent van de websites mobielvriendelijk; ook bepaalt deze factor grotendeels de ranking van pagina's in de zoekmachine. Bevat een website opdringerige, grote advertenties die mobiel bezoek van een website bemoeilijken, dan zakt deze site in de ranking.

Zelftest
Google heeft nu ook een speciale site om te testen of een website mobielvriendelijk is. Via https://testmysite.withgoogle.com/intl/nl-nl krijgt iedereen met een website een score-uitslag voor de snelheid en mobielvriendelijkheid van de geteste website; er kan ook een gratis rapportage opgevraagd worden.