Twinkle | Digital Commerce

H&M bouwt e-commerce magazijn in Tilburg

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Niet ver van Coolblue’s ‘grote schuur’ bouwt XPO Logistics een nieuw fulfilmentcenter voor H&M. De nummer 8 van de Twinkle100 strijkt neer op bedrijventerrein Vossenberg West in Tilburg. Uitdaging: duizend handen vinden voor de pakketverwerking.

De nieuwbouwhal biedt werk aan ongeveer vijfhonderd mensen, aldus XPO, maar in de regio is grote vraag naar gekwalificeerd magazijnpersoneel. Niet alleen van de stevig groeiende buurman Coolblue, maar ook van Bol.com; op een goed kwartier rijden opent de lijstaanvoerder van de Twinkle100 een eigen magazijn in Waalwijk. Dat levert vanaf komend jaar duizend nieuwe banen op.

Vacatures
Het aantal logistieke vacatures in Tilburg en omstreken groeide sowieso al hard, schrijft BN DeStem. Leerlingen met een logistiek diploma op zak zijn 'spekkoper' volgens de krant. Volgens het UWV zal het steeds moeilijker worden om al die banen in te vullen.

'Showcase'
Over de nieuwe hal schrijft XPO in een vacaturetekst: 'In dit deels gemechaniseerde distributiecentrum zullen uitsluitend e-commerce activiteiten worden uitgevoerd voor de gerenommeerde fashion klant H&M. Het distributiecentrum is bijna 25.000 vierkante meter groot, en er zullen jaarlijks vele miljoenen pakketjes verwerkt worden. Dit distributiecentrum is mede door de mechanisatie een showcase voor zowel XPO Logistics als voor H&M.'