Twinkle | Digital Commerce

‘Postmates krijgt 100 miljoen groeigeld’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Durfinvesteerder Founders Fund stopt 100 miljoen groeigeld in bezorgbedrijf Postmates, meldt Techcrunch. Of het daar ook echt van komt is nog niet duidelijk.



Bronnen benadrukken dat de investeringsronde nog niet is gesloten en dat veranderingen nog mogelijk zijn. Postmates zelf wil niet reageren aan de doorgaans goed ingevoerde tech-site.

Voor de wind
Hoewel Postmates nog geen winst maakt, lijkt het financieel voor de wind te gaan. Uit gelekte documenten zou blijken dat het bedrijf werkt met een bruto marge van 20 procent. Topman Bastian Lehmann heeft eerder gezegd dat Postmates op koers ligt om in 2017 winstgevend te worden.

Schaal cruciaal
Voor bezorgdiensten als Postmates is schaalgrootte cruciaal in de sterk competitieve markt. In juni verlaagde het bedrijf de orderwaarde voor gratis bezorging van 30 naar 25 dollar en boorde het ook nieuwe markten aan. Daarnaast zet het agressieve marketingcampagnes in, zoals gratis bezorging voor Plus-klanten op Labor Day.

Binnen een uur
Postmates, opgericht in 2013, bezorgt na de start in San Francisco en Seattle nu in veertig grote Amerikaanse steden. Eigen koeriers leveren bestellingen in winkels en restaurants binnen een uur af bij de klant. In de afgelopen jaren zijn onder andere Starbucks, McDonalds, Apple en Etsy aangesloten op de koeriersdienst.

Postmates in Europa
In december vorig jaar kondigde de bezorgstartup de stap naar Europa aan, om de strijd aan te gaan met Deliveroo en Jinn. Nog dit jaar zou worden gestart in Londen. Andere Europese steden moeten volgen.