Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdstartup Tok Tok Tok gekocht door Just Eat

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De Franse maaltijdbezorger Tok Tok Tok wordt overgenomen door Just Eat. Daarmee verdwijnt opnieuw een relatief kleine Europese partij in deze branche van het toneel.

Tok Tok Tok heeft aangegeven te worden gekocht door een ‘niet nader genoemde leidende partij’. Bronnen van Techcrunch vertellen dat Just Eat een aantal van Tok Tok Tok’s technische onderdelen heeft overgenomen, om die te integreren in de eigen business.

Goed nieuws
Medeoprichter Serge Alleyne bevestigt noch ontkent de overname door Just Eat, maar geeft wel aan dat het ‘goed nieuws’ is voor de kwakkelende startup. Volgens hem zijn het platform van Tok Tok Tok en de technologische onderdelen van het bedrijf ‘de beste op de markt’. De onderneming was buiten de Franse markt actief in Londen en Barcelona.

Verschuivingen
De afgelopen tijd hebben verschillende verschuivingen plaatsgevonden in de markt voor maaltijdbezorging. Waar kleinere partijen het moeilijker krijgen, nemen grote ondernemingen Just Eat en beursgegadigde Takeaway.com landensites van elkaar over om hun focus te versterken. Zo kocht Takeaway.com de Benelux-tak van Just Eat, ‘in ruil voor’ de Britse afdeling van Takeaway.com.