Twinkle | Digital Commerce

MS Mode maakt doorstart met Roland Kahn

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

MS Mode maakt een doorstart onder zijn oud-eigenaar Roland Kahn. Daarover bereikte hij met zijn Coolinvestments vandaag een akkoord met de Rabobank en retailspecialist GA Europe.

Kahn liet deze week in een uitzending van Van Liempt Eén Op Eén op RTL Z al vallen dat hij wel degelijk een toekomst ziet voor MS Mode. ‘We hebben alleen een aantal oude elementen niet weten om te turnen’, zei hij over het faillissement.

Verwijten
Kahn maakte in het interview verwijten aan het adres van de Rabobank over zijn rol bij het faillissement van MS Mode. ‘Net zoals een aantal jaren geleden met de bouw, heeft Rabobank retail als besmet gebied verklaard. Daardoor is hun balans belangrijker dan de werkgelegenheid. Dat is hun keuze.’

Onduidelijkheid
Schoenenreus-koper GA Europe buigt zich de komende tijd over hoe MS Mode opnieuw in de markt kan worden gezet. Om die reden is er nog geen duidelijkheid voor het personeel en de partners van de modeketen.

Winkels en webshop open
MS Mode heropende zijn 130 fysieke winkels en webwinkel vorige maand, vier dagen na het faillissement. ‘Er ligt een goed akkoord dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden’, zei curator Frits Kemp destijds.