Twinkle | Digital Commerce

Waarde Rocket Internet-woonshop Home24 gehalveerd

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

De waarde van meubelshop Home24 is ruim gehalveerd tot 420 miljoen euro. Rocket Internet liet dit weten in een nieuwe investeerronde van 20 miljoen euro. De incubator staat zelf op de zwarte lijst bij investeerders.

Analisten zijn volgens persbureau Reuters niet verbaasd over de waardevermindering van Home24, omdat investeerder Kinnevik zijn waardering voor de woonshop eerder dit jaar met ruim een derde verminderde.

Uit de buurt blijven
Wel zijn zij bezorgd over de andere startups uit de koker van Rocket Internet. De incubator zou in de ogen van investeerders een negatieve toekomstverwachting hebben, waardoor analisten van Alpha geldschieters aanraden om ‘bij Rocket uit de buurt te blijven.’

Verliezen
Rocket Internet - eigenaar van 150 startups in 110 landen - zag de waarde van zijn aandelen nu met 37 procent dalen ten opzichte van eind 2015. Het bedrijf schreef 617 miljoen euro af in het eerste half jaar, inclusief 383 miljoen euro van de Global Fashion Group (GFG).

Optimistisch
Home24-oprichter Philipp Kreibohm blijft ondanks alles positief. Hij wil de 20 miljoen euro aan nieuw opgehaald groeigeld gebruiken als investering voor het verbeteren van de systemen en processen, schrijft Reuters. ‘To smooth the path to profitability.’