Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel MS Mode op zwart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

‘Wegens omstandigheden’ is de webshop van MS Mode tijdelijk niet bereikbaar. De bewindvoerders van de keten hebben vandaag faillissement aangevraagd. Ondertussen is de lancering van Vd.nl, een nieuw initiatief van ondernemer Roland Kahn, uitgesteld.

De bewindvoerders lieten vanochtend weten dat faillissement van MS Mode zou worden aangevraagd. Cees de Jong vertelde dat de webshop al offline is gegaan ‘omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft hangt natuurlijk af van de omstandigheden’.

Overleg met de bank
De vestigingen van MS Mode blijven voorlopig wel geopend. Bewindvoerder annex curator De Jong: ‘Of de fysieke winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank (Rabobank, red.), maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag.’

Roland Kahn
De directie van MS Mode vroeg vorige week uitstel van betaling aan voor zijn Nederlandse activiteiten, daartoe genoodzaakt door tegenvallende winterverkopen en het negatieve segment in de branche. De keten is onderdeel van Roland Kahn’s Coolinvestments, net als America Today, Coolcat en Sapph.

V&D
Kahn mengde zich begin dit jaar tevergeefs in de markt voor een overname van warenhuisketen V&D. Later wist hij wel de merkerechten in handen te krijgen. Samen met Jacco Scheffers (ook van Coolinvestments) en de voormalige Hema-topman Ronald van Zetten wil hij het merk nieuw leven inblazen, om te beginnen online.

Opening uitgesteld
De opening van het nieuwe Vd.nl is uitgesteld tot oktober. De drie zakenpartners hebben meer tijd nodig om de techniek op order te krijgen. Afspraak is dat zij de helft van de  eventuele winst in het eerste halfjaar na opening doorsluizen naar de curatoren van V&D.

UPDATE: donderdagavond werd bekend dat de winkels van MS Mode de deuren ook zullen sluiten nu het faillissement is uitgesproken.