Twinkle | Digital Commerce

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:36

De directie van MS Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Voorlopig blijven de 130 winkels en de webshop in ons land open. MS Mode is onderdeel van Roland Kahn’s Coolinvestments, net als America Today, Coolcat en Sapph.

Quote schreef gisterenavond dat MS Mode ‘mogelijk op omvallen’ stond. De keten zou volgens ingewijden in de wurggreep van kredietverstrekker Rabobank zitten. Coolcat staat ondertussen onder toezicht van de afdeling bijzonder beheer van een andere bank, ING.

Surseance
Vanochtend is de surseance voor MS Mode aangevraagd. De keten relateert de situatie aan tegenvallende verkopen door de zachte winter en aan het negatieve segment in de modebranche. De activiteiten in het buitenland, waar zich de meeste van in totaal zo’n vierhonderd winkels bevinden, blijven vooralsnog buiten schot. Er wordt al gesproken met partijen over een verkoop, al dan niet gedeeltelijk.

Warenhuizen
Kahn was begin dit jaar in de markt voor een overname van V&D, maar hij kreeg geen uitbreidingskrediet om zijn ambities met de failliete warenhuisketen concreet te kunnen maken. Dat zou te maken hebben met zijn financiële positie, aldus betrokkenen tegen Quote. Veel van de panden gingen naar het Canadese Hudson’s Bay.

V&D weer online
Later wist Kahn de merkrechten van V&D in handen te krijgen. Samen met Jacco Scheffers (ook van Coolinvestments) en de voormalige Hema-topman Ronald van Zetten wil hij het merk nieuw leven inblazen, om te beginnen online. Afspraak is dat zij de helft van de winst die zij zouden maken in het eerste halfjaar doorsluizen naar de curatoren van V&D.

Gas geven online
Vorige week verklaarde Kahn de verhoging van de online omzet nog tot prioriteit voor zijn winkelketens. Het digitale omzetaandeel zou tot 50 procent moeten groeien. ‘Dat is de hoek waar we nu gas gaan geven.’
 
Lees ook: MS Mode pioniert met persoonlijk stijladvies online (10 maart 2016)