Twinkle | Digital Commerce

Intratuin wil weer online verkopen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Intratuin wil volgend jaar terug zijn in e-commerce. Enkele jaren geleden sloot het bedrijf zijn webwinkel, omdat het naar eigen zeggen nog niet klaar was voor online verkoop. Nu is de tijd wel rijp.

Intratuin ontbreekt als groot tuinbedrijf in de nieuwe Twinkle100, omdat het in 2012 de deuren van zijn webwinkel sloot. Na een heroriëntatie van de markt, twee jaar later, bleven de e-commerce plannen in de ijskast. Nu, na vier jaar, worden er voorbereidingen getroffen voor een comeback.

Aandacht voor winkels
‘We hebben de afgelopen jaren alle aandacht gegeven aan onze fysieke winkels’, aldus een woordvoerder tegen de NOS. ‘Maar dat wil niet zeggen dat wij de noodzaak van internet niet zien. We willen in 2017 toch echt die webshop lanceren.’

E-commerce manager
Elise de Bruin werd vorig jaar al aangesteld om de e-commerce activiteiten nieuw leven in te blazen. Zij kwam over van de BAS Group. De afgelopen jaren onderzocht Intratuin de mogelijkheid om een webshop samen met partners op te zetten, maar dat bleek niet interessant voor het tuinbedrijf.