Twinkle | Digital Commerce

Getgoods.de krijgt tweede doorstart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

De Duitse pure player Getgoods.de is na een tweede faillissement weer nieuw leven ingeblazen. Voormalig eigenaar Conrad, dat de shop in december moest sluiten, heeft een aandeel in het nieuwe bedrijf.

Getgoods.de - nu Getgoods.com - is online verkoper van mobiele telefoons en andere consumentenelektronica. In zijn gloriejaar 2013 draaide de shop 224 miljoen euro per halfjaar, wat hoger lag dan de jaaromzet van Coolblue in 2012.

Tweede doorstart
Helaas kwam het sprookje in hetzelfde jaar ten einde toen gesprekken met investeerders mislukten. Het bedrijf ging failliet en maakte binnen een maand een doorstart onder Conrad. Die kon Getgoods.de in twee jaar tijd niet meer succesvol krijgen, waardoor de deuren in december 2015 opnieuw dicht gingen.

Vertrouwen
Nu is de webshop weer geopend, onder de bedrijfsnaam Get Your Goods GmbH. Re-In Retail International GmbH, een dochteronderneming van Conrad Electronics, is aandeelhouder in de onderneming. Getgoods.com, nu alleen nog geopend in Oostenrijk, biedt deze maand 10 euro korting op online orders, om ‘de klant te bedanken voor zijn vertrouwen’.