Twinkle | Digital Commerce

Conrad neemt Duitse pure player Getgoods.de over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Conrad wordt eigenaar van Getgoods.de, een Duitse pure player die afstevende op een jaaromzet van ongeveer een half miljard euro. De online verkoper van mobiele telefoons en andere consumentenelektronica ging afgelopen maand failliet.

Getgoods.de realiseerde in het eerste helft van dit jaar een online omzet van 224 miljoen euro, 30 procent meer dan in de eerste helft van 2012. Ter vergelijking: de afgelopen halfjaaromzet ligt hoger dan de omzet die Coolblue in heel 2012 boekte.

Behalve op Getgoods.de verkoopt de online retailer producten op Hoh.de, Handyshop.de en via Amazon en eBay, schrijft Internet World Business. Meer dan de helft van de aandelen (58 procent) was in het bezit van het management. Medio november ging het bedrijf met 190 werknemers failliet na mislukte gesprekken met investeerders.

Overname
Conrad heeft inmiddels toestemming gekregen van het Duitse Bundeskartellamt om Getgoods.de in te lijven. Het bedrijf neemt de webwinkels en het personeel over. Getgoods.de, dat een relatief jonge doelgroep bedient, zal los van Conrad blijven bestaan, maar onder andere op het terrein van inkoop en logistiek zullen synergievoordelen gezocht worden.

Conrad
Conrad, met een webomzet van 51 miljoen euro in Nederland de nummer 23 van de Twinkle100, behoort tot de grootste online retailers van Duitsland. Het bedrijf verzendt producten naar honderdvijftig verschillende landen. Behalve op internet verkoopt Conrad ook via catalogi en in 33 fysieke winkels, die vooral in de Duitse thuismarkt gevestigd zijn.