Twinkle | Digital Commerce

Forse financiële injectie voor startup Hotelchamp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

De vijf maanden geleden opgerichte startup Hotelchamp krijgt een investering van 1,75 miljoen euro. Hotelchamp biedt hoteleigenaren een alternatief voor boekingwebsites als Booking.com door meer reserveringen te realiseren via de eigen website.

Dat meldt het Financieele Dagblad.

De technologie van Hotelchamp personaliseert de hotelwebsite op basis van het gedrag van de bezoeker. Dat moet leiden tot meer conversie en met name kleine hotels minder afhankelijk maken van boekingwebsites.

Tools
De meeste gebruikers van Hotelchamp hebben weliswaar een website en een reserveringssysteem, maar beschikken niet over de tools om de reiziger te overtuigen, zegt Hotelchamp-medeoprichter Kristian Valk. Daarbij gaat het om overtuigingstechnieken als schaarste, prijs en beoordelingen van reizigers. ‘Hotels hebben doorgaans niet de middelen noch de kennis om die technieken zelf te ontwikkelen en te onderhouden.’

Vast bedrag
Voor het gebruik van de software betalen hoteliers een vast bedrag per maand. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de omvang van het hotel en varieert van 229 euro tot enkele duizenden euro’s voor een grote keten. Over boekingen wordt geen fee afgedragen. Volgens Valk moet een hotelier dat bedrag drie tot vijf keer kunnen terugverdienen: ‘We willen voor kleine hotels minimaal 25 procent meer directe boekingen genereren.’

Grote namen
De startup heeft inmiddels zo’n 500 hotels in 20 landen op de klantenlijst, waaronder grote namen als het Pallazo Versace in Dubai en Millennium Hotels, dat 120 hotels heeft in 79 steden.

De financiële impuls is afkomstig van een netwerk van informele investeerders, waaronder medeoprichter Investion Venture Capital. Ook Nalden van uitwisseldienst WeTransfer en Marc Albert, voormalig commercieel directeur van TMG, investeren mee. Oprichters Kristian Valk en Kasper Middelkoop brengen ook geld in, alsmede aan aantal investeerders die onbekend willen blijven.