Twinkle | Digital Commerce

Alipay maakt Europese entree via Ingenico

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Chinese consumenten kunnen binnenkort gemakkelijker mobiel betalen in Europese winkels door een samenwerking tussen Alipay en Ingenico. Daarmee komt Alipay zijn belofte na om deze zomer ook voor Europese retailers beschikbaar te worden.

Alipay’s Yana Geng zei op het Online Betaal Congres in april al dat op een introductie in Amsterdam een ‘first priority focus’ ligt. De betaaldienst zou om te beginnen gelanceerd worden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

Luxe warenhuizen
Dankzij de samenwerking met het Franse Ingenico wordt Alipay in één klap beschikbaar voor Ingenico-klanten in (bijna) alle Europese landen. Het Chinese bedrijf zoekt retailpartners van duty-free winkels tot luxe warenhuizen.

Winkelen tijdens de vakantie
Chinezen reizen namelijk vooral om lokale producten te kopen. Vorig jaar gaven de 120 miljoen Chinese vakantiegangers gemiddeld 875 dollar per persoon uit, aldus Bloomberg. Alipay faciliteert 80 procent van de mobiele betalingen in China zelf en heeft 450 miljoen app-gebruikers, die nu ook hun geld via de dienst in het buitenland kunnen uitgeven.

Lees ook:
Roland Palmer leidt Alibaba in Amsterdam (11-5-2016)