Twinkle | Digital Commerce

Groupon komt met Getaways-app voor reisdeals

2017-11-09
180101
  • 1:27
Groupon heeft een app gelanceerd waarin Amerikanen hun vakantie goedkoop kunnen boeken. Groupon Getaways toont 25 duizend locaties in de wereld en zoekt ook naar afgeprijsde accommodaties in de buurt.

De app is een verlengstuk van Groupon Getaways, een dienst uit 2011 die reisacties in de vorm van hotelaanbiedingen, tot korting op volledige vakantiepakketten aanbiedt. De service werkt samen met hotels en andere partners in 48 landen wereldwijd.

In de Getaways-app krijgen gebruikers tot 60 procent korting op flash deals voor hotels en pakketreizen, schrijft The Next Web. Klanten verzamelen extra korting in de vorm van ‘Groupon Bucks’ door te kiezen voor door Groupon geselecteerde locaties. Ook is er een mobile only aanbod en is het mogelijk om nog dezelfde dag een hotel te boeken in de plaats van keuze.

Blink
Deze laatste optie lijkt voort te komen uit Groupon’s aanschaf van de mobiele boekingsapplicatie voor last-minute hoteldeals, Blink, een jaar geleden. Toen was nog niet duidelijk hoe Groupon zijn nieuwste aanwinst zou inzetten in de verkoop van hotelovernachtingen. Blink zou als zelfstandige app blijven functioneren, maar de software is nu blijkbaar ook in Groupon’s eigen app gebruikt.

Op termijn in Nederland
'De Getaways-app zal uiteindelijk ook zeer waarschijnlijk in Nederland worden geïntroduceerd', zegt Groupon Nederland bij navraag door Twinkle. 'Helaas kunnen wij nog niet zeggen op wat voor termijn. Veel technologische ontwikkelingen worden eerst in de US ingevoerd en getest en worden ''over time'' ingevoerd in de landen waar het geschikt voor is.'

Expedia
Groupon werkte voor het aanbieden van reisdeals voorheen aan de voorkant samen met Expedia. Deze samenwerking werd deze zomer voor het publiek stopgezet. Aan de achterkant blijft Expedia een leverancier voor Getaways.