Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon lanceert hotelplatform’

2017-05-27
180101
  • 1:06
Amazon zou plannen hebben om een hotelplatform te lanceren. Op Amazon Travel, dat op 1 januari live moet gaan, worden diverse hotelkamers aangeboden in de omgeving van New York, Los Angeles en Seattle.

Dat meldt de website Skift op basis van gesprekken met drie hotelketens die door de pure player benaderd zijn om deel te nemen aan zijn nieuwste project. Twee van de drie zouden al akkoord hebben gegeven.

Commissie
Op het platform kunnen externe partijen hun kamers met foto’s, prijs en beschikbaarheid uploaden, waarna consumenten gemakkelijk een geschikte accommodatie kunnen boeken. Amazon strijkt zelf 15 procent op van de boekprijs, die gelijk mag zijn aan die op de hoteliers eigen website. Ook mogen tijdelijke kortingen gewoon worden doorgevoerd.

TripAdvisor als leidraad
Volgens de betrokken hoteliers heeft Amazon hotels geselecteerd op basis van de beoordelingen op TripAdvisor. Alleen accomodaties met vier sterren of meer komen in aanmerking, stellen zij. Voor kleinere bedrijven is het een kans om door meer consumenten gezien en geboekt te worden, omdat de pure player flink werk gaat maken van de promotie van zijn platform.

Amazon.nl
Amazon lanceerde vorige week een eigen website in Nederland. Op Amazon.nl worden om te beginnen ruim twaalfhonderd Nederlandstalige en zo'n 2,5 miljoen anderstalige e-books verkocht.