Twinkle | Digital Commerce

Oud-directeur Macintosh naar Sears

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

De voormalige ceo van Macintosh, Kurt Staelens, is aan de slag gegaan als group president Home and Footwear bij het Amerikaanse Sears. Hij stond zo’n anderhalf jaar aan het roer van de schoenenholding toen het faillissement werd uitgesproken.

Staelens heeft flinke ervaring bij grote Nederlandse retailbedrijven. Zo leidde hij onder andere de transformatie van Neckermann.com van een postorderbedrijf tot een e-commerce onderneming. Om de toekomst van Neckermann.com veilig te stellen in de Benelux, werd daarna naar een nieuwe eigenaar gezocht. Staelens moest in de periode van onderhandeling met geldschieter Axivate Capital plaatsmaken.

Macintosh
Daarna bewoog hij Macintosh naar een cross channel strategie, die in 2014 zijn vruchten leek af te werpen. Even leek het weer beter te gaan met het bedrijf, maar door teruglopende verkopen, weinig investering in de vernieuwing van verouderde winkels en langlopende huurcontracten voor de panden, werd de holding eind 2015 opgedoekt.

Sears
Staelens is deze maand gestart op het hoofdkantoor van Sears in Chicago. Hij is ook lid van het executive committee van de keten. Sears zette vorig jaar 25 miljard dollar omzet om. 

Lees ook:
Etam, BAS Groep, Halfords, Macintosh over faillissement (18-5-2016)