Twinkle | Digital Commerce

Amazon en eBay goed voor 27 procent Amerikaanse webhandel

2017-05-27
180101
  • 1:01

Opgeteld wordt 27 procent van de online bestedingen in Noord-Amerika gedaan op Amazon en eBay, heeft Internet Retailer becijferd. De vaktitel presenteert een nieuwe Top 500 Guide, waarin de grootste Amerikaanse online retailers zijn gerangschikt naar omzet.

Amazon voert de lijst traditiegetrouw aan. Behalve aan de eigen verkopen verdient het bedrijf uit Seattle steeds meer aan verkopen van third party sellers op zijn platform. Het externe aandeel in de mondiale retailomzet loopt richting de 50 procent.

Sears en Staples
De impact van marktplaatsen is waarschijnlijk groter dan Internet Retailer voorspiegelt; behalve op Amazon en eBay kunnen Amerikaanse online retailers hun spullen ook slijten op een aantal andere marketplaces, waaronder die van Sears en Staples.

Walmart en Best Buy
Walmart, dat al bijna zeven jaar ruimte biedt aan externe verkopers op zijn site, vereenvoudigt de koppeling voor externe merchants. De grootste retailer ter wereld sloot een samenwerking met ChannelAdvisor, is net bekend geworden. Best Buy heeft zijn Amerikaanse marktplaats onlangs juist gesloten.
 
Lees ook: Retailers zien geen bedreiging in mondiale marktplaatsen (10 juni 2015)