Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp: dagelijkse zestigduizend artikelen retour

2017-07-06
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Van de circa tweehonderdduizend artikelen die wehkamp dagelijks verzendt komen er zestigduizend binnen 14 dagen retour, vertelde programmadirecteur Andries van Daalen deze week op Logistiek & E-commerce. Dat komt neer op een retourpercentage van 30 procent.

Van Daalen sprak over het nieuwe distributiecentrum van wehkamp, dat afgelopen september werd geopend door koning Willem-Alexander. Sinds februari is het volledig operationeel.

Retouren
Van Daalen liet zich al eens ontvallen dat wehkamp 40 procent van de modebestellingen terugkrijgt en dat het bedrijf retournerende klanten doorgaans gelijk geeft. Deze week zei hij dat het algehele retourpercentage op 30 procent ligt. ‘Retouren is een apart onderdeel van onze totale logistiek, waarbij we er voor zorgen dat het in rekening gebrachte bedrag binnen een week is gecrediteerd bij de consument’, tekende vaktitel Logistiek uit zijn mond op.

Capaciteit
Het volautomatische dc in Zwolle verwerkt nu 32 miljoen orders op jaarbasis. De capaciteit kan nog met 17 procent worden uitgebreid door extra gangen in gebruik te nemen. ‘Ook kunnen we op zaterdag gaan werken – wat nu nog niet gebeurt – en 24/7-diensten draaien. Daar zouden we maar zo naar toe kunnen gaan’, spiegelde Van Daalen voor. Ook dan is de rek er nog niet uit: aan de zuidzijde van het huidige dc is drie hectare grond beschikbaar voor eventuele uitbreiding.

Lees ook: 'Nieuw dc wehkamp verwerkt 200 duizend items per dag’ (16 juni 2015)