Twinkle | Digital Commerce

Producten.nl: inzicht in bezorgopties

2017-05-27
180101
  • 1:28

Producten.nl geeft consumenten vóór aankoop van een product inzicht in de bezorgmogelijkheden. Normaliter zijn deze opties pas tijdens de afronding van de bestelling zichtbaar. Co-founder Jop Houben wil met de site de efficiëntie voor zowel de consument als de bezorgmarkt vergroten.

Tekst: Danielle Scheffer

Webwinkels bieden steeds meer mogelijkheden om je pakketje in handen te krijgen. Thuisbezorgd, ophalen bij een afhaalpunt of vandaag nog nodig? ‘Veel online shoppers vinden het erg vervelend als ze de bezorger missen en ze hun buren moeten lastigvallen of het pakje bij het postkantoor moeten ophalen’, meldt Houben. Consumenten willen liever zelf het aflevermoment bepalen. ‘Soms wil iemand zijn aankoop dezelfde dag in handen hebben, terwijl hij bij een andere bestelling voor de goedkoopste optie gaat en dan voor lief neemt dat het pakketje een paar dagen later wordt afgeleverd.’ Producten.nl doorzoekt zevenhonderd aangesloten (web)winkels en biedt een productvergelijking in prijs (inclusief verzendkosten), in waar en wanneer het bezorgd kan worden en welke afhaallocaties van PostNL, UPS, DHL en DPD er in de buurt open en beschikbaar zijn. Consumenten kunnen kiezen uit ruim 2,5 miljoen producten.

‘Webshops maken steeds meer gebruik van offline voordelen zoals showrooms, winkels, afhaalpunten en same day delivery. We zijn begonnen met Producten.nl omdat we daarop online en offline commerce goed kunnen integreren. Daarbij maken we ook gebruik van onze zoekmachine Voradius.nl.’ Houben verwacht dat het platform conversieverhogend zal zijn voor de aangesloten webshops. Die betalen een fee voor elke gerealiseerde transactie via Producten.nl. ‘Daarnaast hopen we bij te dragen aan een oplossing voor de inefficiëntie van de bezorgmarkt. Dagelijks wordt nu een groeiend aantal pakketjes afgeleverd, soms wel drie keer op één adres. Kiezen voor een geschikt afhaalpunt biedt enorme efficiëntiemogelijkheden.’

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 5-2016.