Twinkle | Digital Commerce

Nieuw crossborder industriepark richt zich op China

2019-09-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Op 20 september is in Venlo het Sino-Europe Ecommerce Logistics Park geopend. Dit industriepark fungeert als crossborder distributielocatie tussen Europa en China, waarbij de douaneaangifte voor China al in Nederland gedaan kan worden.

Initiatiefnemers zijn logistiek dienstverlener Cabooter Group Venlo, ontwikkelingsmaatschappij LIOF en het China Investment Promotion Agency (CIPA). Venlo moet bij Chinese bedrijven onder de aandacht komen als logistieke hotspot van Europa. De stad heeft goeie verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, en de luchthavens Schiphol en Maastricht-Aachen en is hiermee volgens de initiatiefnemers ‘de ideale logistieke toegangsweg tot de Europese markt’.

Het industriepark is ingesteld op de systemen en processen die nodig zijn voor de Chinese douane-administratie. In de huidige Europese logistieke centra gericht op China, bijvoorbeeld in Wallonië, Boedapest en Hongarije, is douaneaangifte nog niet mogelijk.

‘Nieuw begin’

Het Sino-Europe Ecommerce Logistics Park ‘symboliseert een nieuw begin in bilaterale handelstransacties in e-commerce’, en moet 'tienduizenden Europese en Chinese MKB-bedrijven in staat stellen samen te werken en samen te floreren in e-commerce’, zo schrijft The Los Angeles Post.