Twinkle | Digital Commerce

Regio Zwolle start programma voor e-commerce talent

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Regio Zwolle moet een e-commerce regio worden. Daarvoor zetten twintig e-commerce bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel en twintig gemeenten van Regio Zwolle een vierjarig e-commerce programma op.

Het nieuwe ‘team’ van experts uit overheid, scholen en bedrijfsleven wil de komende tijd nieuwe e-commerce talenten gaan opleiden. Kennispoort Regio Zwolle faciliteert de koppeling tussen de deelnemende bedrijven – als Yourhosting, De Nieuwe Zaak, Webstores, Move4Mobile en IQ Media – en mbo- en hbo-instellingen - als Windesheim, Deltion College, Cibap, Landstede en ROC Friese Poort.

Bijeenkomsten
De Kennispoort organiseert bijeenkomsten, hackatons en startupweekenden voor betrokkenen. Vanuit de onderwijsinstellingen worden praktijkopdrachten opgezet voor e-commerce talenten.

Eerste opleiding
De eerste opleiding is inmiddels van start gegaan bij Windesheim en e-commerce bureau De Nieuwe Zaak. ‘We hebben een tekort aan goed opgeleid personeel en dit programma geeft de mogelijkheid om nieuw talent op te leiden. Het brengt e-commerce in het onderwijs en bedrijfsleven samen’, aldus directeur Johan Keurentjes. Later dit jaar en volgend jaar volgen meer opleidingen voor het programma.