Twinkle | Digital Commerce

Kahn en Van Zetten brengen V&D weer online

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Roland Kahn en Jacco Scheffers van Coolinvestments hebben een opmerkelijke samenwerking gesloten met de voormalige Hema-topman Ronald van Zetten. Als Retail Ventures gaan ze het merk V&D opnieuw in de markt zetten, om te beginnen online.

Retail Ventures is eigenaar geworden van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten van V&D, de nummer 23 in de laatste Twinkle100.

Herstart als webwinkel
Van Zetten zal de herstart als webwinkel begeleiden. ‘We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken’, laat hij optekenen. 'In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het Nederlandse straatbeeld.'

Saillant detail: zijn opvolger bij Hema, Tjeerd Jegen, noemde het online omzetaandeel bij zijn aantreden daar ‘veel te laag’. Met een nieuwe site en sneller afhalen moet Hema's online servicebeleving omhoog.

Coolinvestments
Van Zettens nieuwe zakenpartner Roland Kahn krijgt na een felle strijd met Hudson’s Bay nu toch de gelegenheid om V&D opnieuw op de kaart te zetten. Behalve van zijn geesteskind Coolcat is Coolinvestments eigenaar van MS Mode, America Today en Sapph.

Hudson’s Bay
Hudson’s Bay Company gaat nieuwe winkels vestigen in een aantal voormalige V&D-panden. Het succesvolle Canadese retailconcern brengt zijn formules Hudson's Bay en Saks OFF 5TH naar Nederland, ook online.

Totaal gebrek aan concurrentie
Bestuursvoorzitter Richard Baker sprak enkele weken geleden over een totaal gebrek aan concurrentie op de Nederlandse warenhuismarkt na de ondergang van V&D. Ook letterlijk bood dat faillissement Hudson’s Bay ruimte: ‘We hebben kunnen kapitaliseren op een mogelijkheid om gewilde vastgoedlocaties te selecteren.'
 
NB: Lees ook een interview dat Twinkle medio 2012 had met Roland Kahn:
'Het is nooit te laat om online te gaan'