Twinkle | Digital Commerce

‘Neckermann.com sjoemelt met inboedel Depot+’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

Neckermann.com wordt verdacht van gesjoemel met de inboedel van het Belgische Depot+. Het bedrijf zou de producten van het failliette Depot+ hebben meegenomen naar Nederland, om in de eigen winkels te verkopen.

Neckermann.com kondigde eerder dit jaar aan fysieke winkels te openen in Nederland en België. Voor de vestigingen in ons land kocht het daarvoor onder andere een aantal filialen van Kijkshop. Bij onze zuiderburen werd in januari aangekondigd dat de winkels van Depot+ gekocht zouden worden.

Lege panden
Volgens het Nieuwsblad ging Depot+ anderhalve maand daarna failliet. Toen de curator de winkels van de keten bezocht om de inboedel in beslag te nemen, trof hij leegstaande panden aan. Het personeel zei dat de artikelen in de week voor het faillissement waren meegenomen naar Nederland.

Barcodes
‘Op basis van de barcodes van de goederen kon de gerechtsdeurwaarder vaststellen dat het wel degelijk om de voorraad ging van Depot+ die nu te koop werd aangeboden door Neckermann.com’, aldus de curator aan het Nieuwsblad. ‘Een ander deel van de verdwenen inboedel hebben we teruggevonden in een verlaten magazijn in Nederland van de zaakvoerder van Depot+’.

Inmiddels zijn vijf filialen van Neckermann.com in België gesloten. Neckermann.com was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Pieper
Eerder deze maand werd directeur Bas Pieper de deur gewezen door eigenaar Readen. Pieper vertelde RTL Z dat kritiek op het gevoerde beleid hem duur is komen te staan. Readen is in handen van de Joop en Ronald Steenbergen, zoons van de oprichter van Kwantum Hallen.