Twinkle | Digital Commerce

Magento lanceert e-commerce platform voor het mkb

2017-05-27
180101
  • 0:60

Nog geen week nadat Amazon het eind van Webstore aankondigde, komt eBay met een nieuw Magento-platform voor kleinere online verkopers: op Magento Small Business zijn verschillende e-commerce oplossingen voor het mkb gebundeld.

De oplossingen hebben met elkaar gemeen dat ze zijn gebouwd op basis van Magento Community Edition, bestaande webwinkelsoftware van de eBay-dochter. Deze software is in beginsel kosteloos en het pakket blinkt volgens Magento uit in schaalbaarheid en flexibiliteit. Magento Community Edition mikt op kleinere bedrijven met online groeiambities, ook internationaal.

PayPal, Braintree en eBay
Via Magento Small Business kunnen mkb’ers een storefront maken of laten maken. Pixafy is een preferred partner. Op het nieuwe verzamelplatform zijn verschillende extensies en integraties beschikbaar, waardoor gebruikers hun webwinkel eenvoudig kunnen koppelen aan PayPal, Braintree en de eBay Marketplace.

Focus
Eigenaar eBay stopte begin vorige maand definitief met Magento Go en ProStores, waar circa tienduizend kleinere webwinkeliers mee werkten. Zij kregen vanaf afgelopen zomer de tijd om te migreren naar een ander platform. Sinds die tijd ligt de focus op ‘flagship pakketten’ Magento Enterprise en Magento Community Edition.