Twinkle | Digital Commerce

EBay trekt stekker uit Magento Go en ProStores

2017-05-27
180101
  • 1:09

Eigenaar eBay trekt op 1 februari volgend jaar de stekker uit Magento Go en ProStores. Het bedrijf wil zich concentreren op Magento Enterprise en Magento Community Edition. Circa tienduizend webwinkeliers moeten op zoek naar een ander platform.

Ebay, sinds drie jaar volledig eigenaar van Magento, heeft geruchten over het einde van Magento Go inmiddels bevestigd. Ook ProStores, een ander e-commerce softwarebedrijf uit de stal van eBay, houdt op te bestaan.

Oplossing zoeken
Februari 2015 is als liquidatiedatum van de platforms gekozen om de met name kleinere webwinkeliers tijd te bieden een oplossing te zoeken. Daarbij hebben ze de zekerheid dat ze tijdens het holiday shopping season eind dit jaar nog op de vertrouwde wijze kunnen draaien.

Migratiecentrum
Voor zowel Magento Go als voor ProStores is een migratiecentrum geopend, met stappenplannen, checklists en aanbiedingen. EBay zegt met de twee overgebleven ‘flagship’ Magento-pakketten webwinkeliers van elke omvang te willen bedienen, maar het realiseert zich dat niet alle shophouders zitten te wachten op de bijbehorende features, services én kosten. Hun adviseert eBay in zee te gaan met Bigcommerce, dat een soortgelijke Saas-oplossing op abonnementsbasis biedt. Magento stelt dat deze (voormalige) concurrent bewezen ervaring heeft met migratietrajecten. BigCommerce migreerde bijvoorbeeld al zesduizend voormalige ProStores-klanten, aldus president Steven Power tegen Re/code.