Twinkle | Digital Commerce

NRC bouwt aan nieuwe webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:28

NRC lanceert dit najaar een nieuwe webshop op Magento Enterprise. De krant mikt met de webwinkel op de vaste achterban van lezers, die vaak terug moeten komen om nieuwe bestellingen te doen. Voor Redkiwi is de klus voor NRC ‘de grootste webshop-opdracht’ in het tienjarige bestaan.

Dat stelt het internetbureau in een bericht over de nieuwe shop van NRC, dat met NRC Lux de 71e plek bezet in de nieuwe Twinkle100. De webwinkelomzet kwam afgelopen jaar uit op 11,8 miljoen euro.

Opdracht
Binnenkort gooit NRC het over een andere boeg. ‘Het belangrijkste doel: terugkerende bezoekers’, geeft Redkiwi de kern van zijn opdracht prijs. In hetzelfde bericht laat NRC’s Albertien van der Hoeven weten dat de krant toe was aan een nieuwe webshop, omdat de huidige te weinig mogelijkheden biedt. ‘We hebben zelf een analyse gemaakt van verschillende e-commerce platforms. Magento Enterprise kwam daar met kop en schouders bovenuit.’

Sturingsmechanismen
Van der Hoeven laat verder optekenen: ‘Wij hebben een vaste achterban van lezers en op die groep richten we ons met de webshop. De uitstraling van de nieuwe shop komt precies in lijn te liggen met de uitstraling en het gevoel van de krant. Daarnaast zijn sturingsmechanismen voor ons heel belangrijk.’ NRC gaat vooral inzetten op loyaliteit, waarbij een puntensysteem een voorname rol speelt. Verder wordt onder meer gewerkt aan nieuwe segmentatiemogelijkheden en sharing tools.

NRC Lux
Uit de screenshots van Redkiwi valt op te maken dat NRC de naam van cultuurwebwinkel 'NRC Lux'  schrapt. Een medewerkster van de uitgever bevestigt dat aan Twinkle: 'Het wordt NRC Webwinkel, om verwarring met het weekendkatern Lux te voorkomen.'

Nrcwebwinkel.nl
Het domein Nrcwebwinkel.nl is op 20 mei jongstleden geregistreerd door NRC Media BV, blijkt uit het domeinnamenregister.