Twinkle | Digital Commerce

Producten.nl geeft inzicht in bezorg- en afhaalmogelijkheden

2017-11-11
180101
  • 1:04

Productzoekmachine Voradius heeft met Producten.nl zijn zinnen gezet op het vergelijken van verschillende bezorgmogelijkheden. De site maakt voor consumenten inzichtelijk wanneer een pakje van een webshop of fysieke winkel arriveert en tegen welke prijs.

Producten.nl is aangesloten op ruim zevenhonderd webshops en winkels en 5.500 afhaallocaties van vervoerders PostNL, DPD, DHL en UPS. Het is mogelijk om tussen meer dan 2,5 miljoen producten te zoeken en te selecteren wanneer je het artikel wilt ontvangen.

Aflevermoment bepalen
Aan de hand van deze wensen toont Producten.nl een lijst (voorbeeld vuurkorf) met online en fysieke aanbieders, waarbij ook de totaalprijs (inclusief verzendkosten of afhaalkosten) wordt vermeld. Er is keuze tussen aflevering op dezelfde dag, next day delivery en langer durende opties.

Afhaalpunt
Ook wordt het dichtstbijzijnde afhaalpunt berekend op basis van de locatie van de consument. De webshops en winkels betalen een fee voor elke gerealiseerde transactie, voortgekomen uit de zoekactie op Producten.nl.

Niet mogen kiezen
Uit onderzoek van GfK blijkt dat Nederlandse consumenten graag zelf het bezorgmoment van hun online order willen bepalen. Hier biedt echter slechts een kwart van de shops een keuze in. Vooral same day delivery is populair onder webshoppers.