Twinkle | Digital Commerce

NRC’s nieuwe webwinkel nog in demo

2017-05-27
180101
  • 1:42

NRC Media maakt zich op voor de opening van een nieuwe webwinkel, op een nieuw domein. De omzetting van ‘NRC Lux’ naar het meer generieke ‘NRC Webwinkel’ laat op zich wachten. Wel is er inmiddels een demoversie van Nrcwebwinkel.nl in de lucht.

Twinkle meldde eind september dat NRC werkt aan een nieuwe webshop op Magento Enterprise. Internetbureau Redkiwi, waarvoor de NRC-klus ‘de grootste webshop-opdracht’ in het tienjarige bestaan betekende, repte over een opening afgelopen najaar. Zover kwam het nog niet.

Menubalk
Terwijl de als ‘cultuurwebwinkel’ gepositioneerde webshop NRC Lux uitverkoop houdt, draait er een demoversie van NRC Webwinkel (‘Geplaatste bestellingen bij deze winkel worden niet gehonoreerd of uitgevoerd’). De menubalk met de productcategorieën verschilt inhoudelijk slechts licht van de huidige. Hieronder vindt u een screenshot van de nieuwe homepage:
 


Aanbiedingen
De demo-site meldt onder ‘Over NRC Webwinkel’ onder meer: ‘De aanbiedingen in de winkel zijn speciaal voor en door NRC Webwinkel gemaakt of samengesteld en dan alleen via ons verkrijgbaar. Ook zijn er aanbiedingen die wel op meerdere plekken te krijgen zijn, maar dan hebben wij een zeer goede prijs bedongen. Meestal de beste prijs.’

Vaste achterban
NRC, dat met NRC Lux de 71e plek bezet in de Twinkle100 (11,8 miljoen euro online omzet in 2013) mikt met de nieuwe webshop op de vaste achterban van lezers. ‘Het belangrijkste doel: terugkerende bezoekers’, gaf Redkiwi de kern van zijn opdracht prijs. In hetzelfde bericht liet NRC’s Albertien van der Hoeven weten dat de krant toe was aan een nieuwe webshop, omdat de huidige te weinig mogelijkheden biedt. ‘We hebben zelf een analyse gemaakt van verschillende e-commerce platforms. Magento Enterprise kwam daar met kop en schouders bovenuit.’

Puntensysteem
De uitstraling van de nieuwe shop ligt in lijn met de uitstraling van de krant. NRC gaat dus vooral inzetten op loyaliteit, waarbij een puntensysteem een voorname rol speelt. Verder wordt onder meer gewerkt aan nieuwe segmentatiemogelijkheden en sharing tools. De naam wijzigt om verwarring met weekendkatern Lux te voorkomen.