Twinkle | Digital Commerce

Toerkoop stopt fysieke verkoop Travelbird-vakanties

2017-11-08
180101
  • 0:57

Toerkoop stopt met het aanbieden van reizen van TravelBird in zijn fysieke reisbureaus. De twee partijen startten vorige zomer een samenwerking, maar de bedrijven bleken verschillende doelen te hebben.

Toerkoop startte in juli een pilot waarin het ad hoc-aanbod van TravelBird in de winkels van franchisers verkocht. Destijds sprak Toerkoop-voorzitter Tom de Vaan lovend over de manier waarop TravelBird verkoopt: op basis van bestemming in plaats van de accommodatie.

Database als levensader
De doelstellingen van beide bedrijven bleken niet te matchen. ‘Als retailers zijn we van oudsher vooral gericht op omzet en rendement’, zegt De Vaan in de jongste uitgave van vakblad TravMagazine. ‘TravelBird bleek vooral geïnteresseerd in NAW-gegevens van onze klanten en in het vergroten van de eigen naamsbekendheid. Maar we stellen onze database niet beschikbaar aan anderen. Onze database is onze levensader.’

Albert Heijn, Hema, Makro
TravelBird werkt met meer partijen samen om landelijk naamsbekendheid te krijgen. In de afgelopen jaren waren er partnerships met Albert Heijn, Hema en Makro. Hierbij ging het vaak om tijdelijke online acties.