Twinkle | Digital Commerce

Notebooksbilliger.de haakt aan op same day dienst Zalando

2017-11-11
180101
  • 1:22

Notebooksbilliger.de, een grote Duitse webwinkel, is in zee gegaan met Zalando voor same day delivery. Via deze constructie kunnen inwoners van om te beginnen Berlijn tienduizend verschillende elektronicaproducten nog dezelfde dag in huis halen.

Zalando startte in september met het testen van same day delivery in Berlijn en Keulen. Inmiddels heeft de pure player een speciale app voor zijn service gebouwd en zijn nog eens tien steden aangesloten op de dienst. De producten worden bezorgd met koeriersnetwerk Liefery.

Hannover en Berlijn
Notebooksbilliger.de, met een jaaromzet van circa 700 miljoen euro één van de grootste online spelers bij onze oosterburen, haakt nu aan op Zalando's snelle bezorgfaciliteit. De consumentenelektronicaverkoper bezorgt al gratis op de dag van bestelling in Hannover (daar staat één van zijn drie winkels) en gaat via Zalando nu ook klanten in Berlijn same day bedienen. Van waaruit de producten daar precies worden geleverd is niet duidelijk; de andere winkels van Notebooksbilliger.de staan in Düsseldorf en München. Noch Notebooksbilliger.de noch Zalando heeft een magazijn in de Duitse hoofdstad.

Uurtje later
Laptops en andere producten bij Notebooksbilliger.de die vóór één uur ’s middags zijn besteld, worden tussen zeven en tien uur ’s avonds thuisbezorgd in Berlijn. Bij Zalando ontvangen klanten hun pakket uiterlijk om negen uur ’s avonds, maar daar ligt het uiterste bestelmoment op vier uur 's middags. De verzendkosten bedragen voor beide partijen 5 euro.
 
Lees ook: