Twinkle | Digital Commerce

V&D bezorgt same day vanuit winkels

2017-05-27
180101
  • 1:08

Klanten van V&D in Utrecht en Groningen kunnen hun gekochte producten in de fysieke winkel nog dezelfde dag thuis laten bezorgen. De warenhuisketen test de same day delivery optie met koeriersbedrijven Trunkrs en Fietskoeriers.nl.

Trunkrs en Fietskoeriers.nl brengen de gekochte items bij klanten die in een straal van dertig kilometer rond de filialen in respectievelijk Utrecht en Groningen wonen. Bezorging vindt ook ’s avonds plaats. De leveroptie geldt voor producten vanaf 5 euro, schrijft Retailnews. Bij een succesvolle pilot breidt V&D het aantal plaatsen in Nederland uit.

Order management
V&D maakte vorige maand een nieuwe ('mobile first') start met een vernieuwde webwinkel en order management systeem. ‘Met het systeem kunnen orders en retouren, zowel direct naar de klant als vanuit en naar de winkels, beter worden gemanaged. Dit is een belangrijke ontwikkeling in toekomstige bestel- en leveringsmogelijkheden voor V&D’, aldus de keten zelf. De fulfilment voor weborders loopt vanaf volgend jaar via CB; de huidige samenwerking met Docdata wordt stopgezet.

Bestelzuilen
Na een ‘zeer succesvolle pilot’ besloot de nummer 23 van de Twinkle100 de bestelzuilen op de winkelvloer uit te rollen. De 'kiosken' in proefsteden Almere, Amstelveen en Uden bieden de klant de mogelijkheid om in de winkel online bestellingen te plaatsen en direct af te rekenen per pin.