Twinkle | Digital Commerce

Gat in de markt: een app voor tweedehandsjes

2017-10-05
180101
  • 1:36

De markt voor tweedehands spullen is enorm. Maar bestaande sites werken niet altijd even efficiënt, betalen gebeurt niet altijd veilig en ze staan bovendien steeds voller met advertenties van bedrijven, merkte Mark Duppen. Hij is medeoprichter van startup Pinsell.
 
Tekst: Danielle Scheffer

 
‘Wanneer je een leuk koopje hebt gevonden voor een paar tientjes maar vervolgens bijna evenveel geld kwijt bent aan benzine om het op te halen, gaat er iets niet goed. En betalen en verzenden op afstand is fraudegevoelig’, zegt Duppen. Met de nieuwe app Pinsell biedt hij een oplossing: ‘Pinsell zorgt voor een veilige bemiddeling.’ De app toont geen advertenties, betalen gaat via iDeal of PayPal, en koper en verkoper kunnen direct met elkaar chatten over het product of de prijs. Pinsell houdt het geld vast tot de koper het product heeft ontvangen, de verkoper weet dat het geld via Pinsell bij hem terechtkomt.

De app maakt gebruik van populaire functionaliteiten als chatten, delen op social media, GPS en de camera. ‘We combineren dus eigenlijk het traditionele model voor websites in tweedehands spullen met de innovaties van de smartphone en voegen daar een betaalfunctie aan toe’, aldus Duppen.

De grootste uitdaging voor de startup is een kritieke massa opbouwen. ‘Zowel aan vraag- als aan aanbodzijde heb je early adopters nodig die je platform de basis geven voor groei. Daarna volgt het snel vertalen van de user experience naar een beter product.’ Nieuwe functies staan nog niet op stapel. De ondernemers denken voor nu de belangrijkste functies goed geïmplementeerd te hebben en willen eerst de gebruikerservaringen afwachten. Om bekendheid te genereren maakt Pinsell gebruik van social media, maar ‘we moeten het vooral hebben van word of mouth experience’. Op dit moment werkt de app via iPhone en iPad. In 2016 volgen Android en Windows.

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 2-2016.