Twinkle | Digital Commerce

Welkoop koppelt honderd winkels aan webshop

2017-05-27
180101
  • 1:01

Welkoop heeft in één keer honderd van zijn winkels gekoppeld aan een landelijke webshop. Klanten kunnen online hun bestelling plaatsen en deze afhalen in de franchisevestigingen. Ook bezorgt Welkoop thuis.

Welkoop stapt in e-commerce om de toenemende concurrentie van pure players in de segmenten dier en tuin het hoofd te bieden. Onder andere Bol.com is hier sinds drie jaar actief in. Daarnaast ziet directeur Paul Burger nieuwe kansen voor zijn formule.

Enthousiasme
Nog niet alle 154 winkels zijn aangesloten op het platform, maar het zal volgens Burger niet lang duren eer dat wel het geval is. ‘Iedereen ziet het belang ervan in en is er enthousiast over’, zegt hij tegen Mix Online. Welkoop bezorgt de orders al wel landelijk vanuit een magazijn in Friesland.

Goede voorraadbeheersing
Afhalen kan vooralsnog alleen in de honderd aangesloten winkels; zij picken de bestellingen in dat geval. Een postcodechecker op de productpagina geeft aan welke franchisers momenteel meedoen. Zij moeten hun voorraad volledig op orde hebben. ‘Als een klant bestelt en betaalt, verwacht hij het artikel ook op te kunnen halen. Zo niet, dan faal je hard’, zegt Burger.