Twinkle | Digital Commerce

UPS investeert in snelle bezorgservice Deliv

2017-05-27
180101
  • 0:51

De Amerikaanse delivery startup Deliv wist zijn investeringskapitaal deze week fors te verhogen, van 12,5 miljoen dollar naar in totaal 40,5 miljoen dollar. Opvallend: de investeringsronde werd geleid door logistieke reus UPS.


De grootste vervoerder ter wereld hoopt te kunnen leren van Deliv, dat vier jaar geleden werd opgericht. Ongeveer vierduizend retailers, waaronder Macy’s, maar ook winkelcentrumexploitanten en maaltijdbezorgers hebben de software in hun checkouts gestopt, waarmee ze klanten snelle bezorging kunnen bieden.

Koeriersnetwerk
Deliv is één van de vele startups in same day delivery, die gebruik maken van flexibele koeriersnetwerken. Zo’n koerier haalt een order kort na plaatsing op bij een fysieke winkel of restaurant, om het doorgaans binnen een uur af te leveren bij de besteller. Deliv concurreert onder andere met Postmates en Uber.
 
Lees ook: