Twinkle | Digital Commerce

Postmates actief in duizend nieuwe steden

2019-04-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Boodschappenbezorgdienst Postmates is sinds december vorig jaar in duizend nieuwe Amerikaanse steden van start gegaan. Daarmee is het bedrijf in 3500 Amerikaanse steden in vijftig staten actief.

Postmates bereidt zich daarmee voor op de eerder aangekondigde beursgang. Voor Walmart is de uitbreiding van Postmates ook goed nieuws. De Amerikaanse super werkt sinds vorig jaar samen met het bedrijf en kon daarmee in een klap 40 procent van Amerika bereiken voor zijn online boodschappendienst.

Volgens Postmates bereikt het bedrijf nu 70 procent van de Amerikaanse huishoudens en bezorgt het maaltijden van een half miljoen restaurants. ‘We willen dat iedereen on demand kan laten bezorgen en deze uitbreiding stelt ons in staat om dit waar te maken', aldus ceo Bastian Lehmann.

Uitrollen

Postmates helpt Walmart sinds vorig jaar met boodschappenbezorging. In eerste instantie gebeurde dat alleen in de Amerikaanse stad Charlotte. Maar die dienst werd langzaam maar zeker verder uitgerold. De Amerikaanse retailer liet eerder al weten in 2018 de boodschappenbezorgdienst uit te breiden van zes naar honderd steden. Daarnaast wil de super in New York van start gaan met same day delivery.